10 kohtaa jotka kannattaa käydä läpi, kun tilaatte t-paidat omalla painatuksella

T-paitojen tilaaminen omalla painatuksella on varsin yksinkertainen toimenpide. Ensin valitaan sopivat paidat, sitten päätetään millä painatuksella jne. Niinhän se periaatteessa  onkin, mutta sopivan vaihtoehdon löytämiseksi vastaan saattaa kuitenkin tulla monia pieniä muutujia. Alla olevissa kohdissa käsittelemme kaikki paidan tilaukseen liittyvät pääkohdat, jotka helpottavat teitä paitojen tilauksen suunnittelussa.

Suosittelemme myös katsomaan videon jossa käymme muutamassa minuutissa läpi yleisimmät vaiheet jotka tulevat tilauksessa eteen.

Monet kohdat lienevät itsestään selviä, mutta kaikesta huolimatta ne on hyvä käydä läpi jo suunnitteluvaiheessa.

Mikäli tiedätte jo millaisia paitoja olette tilaamassa, voitte ottaa meihin suoraan yhteyttä täältä Asiakaspalvelumme palvelee ja neuvoo teitä mielellään kaikissa tilaukseen liittyvissä asioissa.


1. Sukupuoli

Monissa tilauksissa tämä valinta on helppo.  Joissakin tapauksissa t-paitoja omalla kuvalla, tekstillä tai logolla tilataan kuitenkin hyvinkin "kirjavalle joukolle" ja näin kannatta pohdiskella jo etukäteen, tilataanko t-paidat painatuksella esimerkiksi:

 • Miesten paitoja
 • Naisten paitoja
 • Lasten paitoja
 • Sekalaisia paitoja
 • Unisex paitoja

2. Paitamalli

Paitamalli lienee tärkein yksittäinen tekijä onnistuneelle paitatilaukselle. Yhteisen ulkoasun luomiseen vaihtoehtoina ovat ainakin:

 • Klassiset puuvilla t-paidat
 • Tekniset urheilupaidat
 • Pikeepaidat ja kauluspaidat
 • Pitkähihaiset t-paidat
 • Pelipaidat ja peliasut
 • Hupparit
 • jne.....

Monia edellämainittuja tuotteita löytyy niin puuvilla-, teknisestä (esim. polyesteri) -, kuin sekoitekankaasta. Vaihtoehtona saattaa olla myös o-kaulus ja v-kaulus, sekä huppareiden kohdalla esim. vetoketjullinen malli. Tätä päätöstä tehdessä siis kannattaa harkita ainakin sitä, millaiseen käyttöön t-paidat painatuksella tulevat. Käytetäänkö niitä esim. edustustilaisuudessa, urheilussa vai vapaa-aikana? Tuotteiden laatuun panostaessa kannattaa pohtia käytetäänkö tekstiilejä jatkuvasti, vai kenties vain muutaman kerran ja käytetäänkö niitä esim. ulko- vai sisätiloissa?


3. Väri

Värin valinta on myös asia, joka pitää suorittaa jokaisen tilauksen yhteydessä. Tässä asiassa pitää varmasti ottaa huomioon eri valmistajien värivalikoimat. Jo ns. päävärienkin sävyissä saattaa olla eroja, puhumattakaan värikohtaisisita eroista. Sivustoltamme löytyvät kaikkien tuotteiden värivalikoimat ja asiakaspalvelumme neuvoo teitä mielellään mikäli tulee jotain kysyttävää.


4. Koko

Myös paitojen koko saatta vaihdella mallikohteisesti varsin paljon. Varsinkin kun tilataan paitoja eri sukupuolille. Esimerkiksi miesten M-koko on yleensä naisten M-kokoa selvästi suurempi. Lasten paidat ovat puolestaan yleensä hieman eri mallisia. Myös ns. slim fit ja regular fit tms. voivat vaikuttaa sopivan kokoisen paidan löytymiseen. Lähes kaikista tuotteista löytyvät myös kokotaulukot, joihin pääsee sivustomme tuotesivuilta.


5. Määrä

Tilattu määrä vaikuttaa usein suoraan myös paitojen kappalekohtaiseen hintaan. Suurin syy tähän on tekniikka jolla t-paita painatus toteutetaan. T-paita painatus on edelleen hyvin pitkälti ns. käsityötä varsinkin etukäteisvalmistelujen osalta. Suurempia määriä painattaessa yhden tuotteen painatus siis vaatii keskimääräisesti vähemmän aikaa, sillä juuri erilaisten etukäteisvalmisteluihin käytetty aika lyhenee. Suuremmat tilaukset mahdollistavat täten paljousalennuksia paitojen hinnassa. Meille kannattaa myös aina mainita, jos olette harkitsemassa mahdollisista lisätilauksista.


6. T-paita painatus

Painatuksen suunnittelu on se tilauksen se osa-alue, joka vaatii yleensä eniten huomiota ja hiomista. Tilaajilla saattaa olla varsin tarkka kuvitelma siitä, miltä paidan toivotaan näyttävän. Tätä kuvitelmaa voi joskus olla vaikeaa kuvailla sanoin. Tästä syystä suunnittelemme asiakkaalle sähköisen paitaluonnoksen jokaisen tilauksen kohdalla. Näin näette aina ennen tilausvahvistusta, miltä painatus tulee näyttämään paidalla ja voitte vielä pyytää siihen muutoksia.

T-paita painatus ja yksilöinti ovat itsessään varsin laaja kokonaisuus, joten olemme valmistelleet tietopaketin ja videoita paintuspalvelujamme koskein. Siihen kuuluvat:

Painatuksen koon määrittelyyn käytämme paperin standardikokoja:

 • A4 - 210 x 297 mm
 • A5 - 148 x 210 mm
 • A6 - 105 x 148 mm

Alla olevasta taulukosta löydätte meidän painatuspalvelun perushinnaston. Kuvissa olevat painatuslaatikot ovat sijoitettu niiden suosituimmille paikoille, mutta niitä voi siirtää mihin tahansa paidan osaan.

7. Painatustiedon lähetys

Painatustiedot lähetetään vapaamuotoisesti yhteydenottolomakkeen kautta, tai sähköpostitse osoitteeseen info@tiimipaita.fi. Voitte myös lähettää tiedoston logosta tai kuvasta jonka haluaisitte paitaanne liittämällä kyseisen tiedoston sähköpostiviestiin, tai vaihtoehtoisesti lähettämällä tiedot mistä painatusmateriaalit ovat ladattavissa.

Painatuksen laadun varmistamiseksi pyydämme tiedostonne vektorigrafiikkaan piirrettynä .pdf-, .ai-, .eps, .svg-muodossa. Vektori tarkoittaa tiedostomuotoa, jossa painettavan kuvion laatu ei kärsi (esim. pikselöidy) sen kokoa muokattaessa. Huom! Kaikki pdf-muodossa olevat tiedostot eivät ole vektoreitaTarkempaa tietoa vektorigraafikasta ja painatukseen sopivista tiedostoista löydätte tämän linkin takaa.

Mikäli vektoritiedoston järjestäminen on teille hankalaa, voitte myös lähettää meille jonkun muun perinteisen kuvatiedoston kuten: png, jpeg, gif jne… Graafiset suunnittelijamme muokkaavat tällöin lopputuloksen toivotunlaiseksi. Painatustiedoston graafisesta muokkauksesta peritään maksu 25€ per tiedosto (sis. alv:n 24%). Tilaustiedon lähettämiseen käyvät myös perinteiset word- ja excel-tiedostot.


8. Paitaluonnos

Suunnittelemme jokaisen tilauksen kohdalla paitaluonnoksen, jonka lähetämme asiakkailemme ennen varsinaisen työn aloittamista. Näin näette millaiselta lopullinen paita tulee näyttämään ja voitte vielä ohjeistaa meitä mahdollisista muutoksista.

T-Paidat-Omalla-Painatuksella-Luonnos

Kuvassa esimerkki paitaluonnoksesta

9. Toimitus

Toimituksen vaihtoehtoina ovat TNT kuriiripalvelu, sekä Smartpost pakettiautomaatit. Paketit joko toimitetaan jakelupalvelulla ns. kotiovelle asti, tai ovat noudettavissa palvelupisteistä ja pakettiautomaateista.

Sopiva toimitustapa sovitaan aina erikseen jokaisen asiakkaan kanssa. Keskimääräisesti yksilöityjen tuotteiden toimitus tapahtuu 2-3 viikon (10-15 arkipäivää) kuluessa tilausvahvistuksesta seuraavan t-paitoja esimerkkinä käyttävän hinnaston mukaisesti. Kiireellisissä ja ehdottoman toimitustakarajan vaativissa tapauksissa kannattaa aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

 • 10-19 t-paitaa 25€ (sis. alv:n 24%)
 • 20-49 t-paitaa 35€ (sis. alv:n 24%)
 • 50-99 t-paitaa 45€ (sis. alv:n 24%)
 • 100-199 t-paitaa 65€ (sis. alv:n 24%)
 • 200-499 t-paitaa 95€ (sis. alv:n 24%)
 • Yli 500 t-paitaa Erillisen tarjouksen mukaan

Huom! Hinnasto on muita tuotteitamme (hupparit, pipot jne.) ajatellen suuntaa antava, sillä toimituskulut määräytyvät esim. määrän, koon ja painon mukaan ja valikoimistamme löytyy hyvin eri kokoisia ja painoisia tuotteita. Ilmoitamme lopulliset toimituskulut aina tilauksen hintatarjouksen yhteydessä.


10. Tarkistus

Lopuksi kannattaa tarkistaa, että kaikki 9 edellä mainittua kohtaa on otettu huomioon. Näin teidän paidat omalla painatuksella tulevat olemaan juuri sellaiset kuin toivotte.

Huom! Ette sitoudu mihinkään ennen kuin olette hyväksyneet sähköpostilla alla olevan esimerkin mukaisen tarjousvahvistuksen, jossa varmistetaan kaiken olevan oikein.

Tilaus-T-paita-Huppari-Painatus-Oma-Logo-Teksti


 

Oletteko valmiit tilaamaan, lähettämään tarjouspyynnön, tai onko teillä kenties jotain kysyttävää? Palvelemme teitä mielellämme kaikissa asioissa. Ottakaa meihin yhteyttä täältä!

Saatat löytää vastauksia kysymyksiisi myös meidän FAQ (Usein Kysytyt Kysymykset) sivulta. Kysymykset ja vastaukset löytyvät täältä!

YLÖS